Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ



Aggelika Gougousidou


Ενας κορμος διαφορετικος !

 Με γεμιση ινδοκαρυδου

Για τον κορμο χρειαζομαστε
  • 2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ,
  • μισή κούπα γάλα ,
  • 1 σφηνάκι λικέρ , 
  • 4 κουταλιές κακάο ,και 
  • 1 κούπα περίπου τριμμένα καρύδια 

Για την γέμιση χρειαζόμαστε 
  • μισό πακετο βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου 
  • λίγο λικέρ,
  • 200 γραμμάρια καρύδα και 
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη 
  1. Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομματάκια και ριχνουμε το γάλα, το λικέρ και το κακάο. 
  2. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν μια μάζα μαλακιά. 
  3. Αν είναι στεγνά προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη. 
  4. Στρώνουμε ενα αλουμινοχαρτο και επάνω μεμβράνη και βάζουμε το μειγμα με τα μπισκότα και τα πατάμε καλα να γίνουν σαν ενα ορθογώνιο χοντρό φυλλο.
  5.  Μετα χτυπάμε στο μιξερ το βιταμ με την άχνη και το λικερ.
  6. Αν μας αρέσει η γεύση σοκολάτας προσθέτουμε μέσα και κακάο ,να γινει σοκολατενιο.
  7. Τελος ριχνουμε την καρύδα και ζυμώνουμε να 
  8. γίνει μια μαλακιά ζύμη και με αυτήν πλάθουμε ενα χοντρό κορδόνι και το τοποθετούμε κατά μήκος επάνω στην μπισκοτενια βαση και τυλίγουμε να κλειστεί μέσα τυλίγοντας την μεμβρανη και το αλλουμονοχαρτο.
  9. Το βάζουμε στο ψυγείο η στην κατά ψύξη να παγώσει και μετά το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε λιώσει 

  • 1 κουβερτουρα με 
  • 2 κουταλιές βιταμ 
 Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καρύδια τριμμένα.