Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Πίτσα Stromboli!


Bianca Nero


  • 500-550 γρ αλευρι γ.ο.χ
  • 6 γρ, ξερή μαγιά
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 350 γρ χλιαρό νερό
Γέμιση
  • 85 γρ.αλλαντικό
  • 175 μοτσαρέλα
  • βασιλικός
  • 2 πιπεριές φλωρίνης ή πράσινες
  1. Ανακατεύω αλεύρι+μαγιά+1/2 κ.γλ. αλάτι.
  2. Μετά προσθέτω λάδι, το νερό, να γίνει ζύμη μαλακή (μπορεί να κολλάει λίγο, μην βάλετε άλλο αλεύρι).
  3. Αφήνω σκεπασμένο για 1 ώρα
  4. Ξαναζυμώνω και αφήνω 10'.
  5. Ανοίγω ένα φύλλο 1εκατοστό πάχος περίπου
  6. Βάζω την γέμιση. Τυλίγω σε ρολό. Χαράζω σε 3-4 μέρη κάθετα.
  7. Σε ταψί με λαδόκολλα βάζω το ρολό. Αλείφω με λάδι, ρίχνω το άλλο μισό κ.γλ. αλατι.\Ψήνω αντιστάσεις, 35' 200 βαθμούς