Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ



ΑΠΟ ΤΗΝ Amalia Athanasiou
Αδειασαμε το ψωμακι !!!!
Περναμε την σατεν κορδελα !!!!Παπουτσακια με αλλαντικα και κασερια !!!




ΑΠΟ ΤΗΝ Afroditi Fotiadou
Διαφορετικές σαγιονάρες!!!!
Διατίθενται σε Νο 22 εως 26!!!!
Η βαση ειναι κέικ,η επικάλυψη σαντιγυ, στα πλαινα καραμελιτσες, τα κορδονια ειναι ζαχαρωτά και τα λουλουδακια πλαστικα.
Και ολο αυτο το αριστουργημα επιμελήθηκε η Afroditi Fotiadou για τα γενέθλια της κορούλας της!!!!


Τουρτα σε σχημα παγωτό


ΑΠΟ ΤΗΝ
Μαρία Πέγιου
Καλησπέρα αυριο έχει γενέθλια ο μεγάλος μου γιός και ήθελε τουρτίτσα, παρόλο που τα ειχαμε κανει νωρίτερα με τον μικρό. Κι επειδή δεν ηξερε τι ήθελε ακριβώς αποφάσισα να αφησω για λιγο τους παιδικούς ήρωες και να κανω κατι διαφορετικό.

Τουρτα σε σχημα παγωτό

Δεν μου βγηκε ακριβως όπως την ήθελα
λόγω ζέστης αλλά καλή είναι.
Για το παντεσπάνι:
  • 9 μεγάλα αυγά 
  • 350γρ ζάχαρη 
  • 180γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 κορν φλαουερ 
  • 80γρ κακάο 
  • 1 κ.τ.γ μπεικιν παουντερ 
  • 4 βανίλιες 
  • 1/2 κ.τ.γ αλάτι
Εκτέλεση

Χτύπησα τα αυγά με την ζάχαρη 10 λεπτά, πρόσθεσα τις βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα.
Κοσκινισα το αλεύρι με το κακάο και το μπεικιν μαζί. Έκλεισα το μίξερ και εβαζα σιγά σιγά το μείγμα και ανακατευα με μια σπάτουλα απαλά. Βουτύρωσα το ταψί κι έβαλα λαδόκολλα, εριξα το μείγμα κι εψησα Στους 180°C για μια ωρα περίπου. Άφησα το παντεσπάνι να κρυώσει όλο το βράδυ, την επόμενη το έκοψα και το έβρεξα με χυμό πορτοκάλι (2 κουτάκια).
Για την γέμιση:
Έκανα πουτιγκα με γεύση βανίλια.
3 φακελάκια και 1.5 λιτρο γάλα.
Εβρασα το γάλα πηρα λίγο σε ενα μπολ έριξα το περιεχόμενο από τα φακελάκια και ανακατεψα πολύ καλα να μην σβολιάσει. Έπειτα το έριξα στην κατσαρόλα και ανακάτευα ώσπου να πήξει. Έβγαλα την κρέμα απο την κατσαρόλα την έβαλα σε ενα μπολ και την εβαλα στο ψυγείο για 30 λεπτά ώσπου να σταθεροποιηθεί.
Πανω από την πουτιγκα έβαλα έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής την οποία χτύπησα με 500ml γαλα. Για κοκκινο χρωμα εβαλα μεσα φράουλες.
Τελος έκανα και 1 φακελάκι σαντιγί για να καλύψω το παντεσπάνι. ( 1 φακελάκι μορφατ με 200ml γάλα).
Μετα απο μιση ωρα αφου ειχαν κρυώσει οι κρέμες και η σαντιγί έβαλα πρώτα την πουτιγκα, απο πανω για διχρωμία την κόκκινη κρέμα. Σκέπασα με το παντεσπάνι και κάλυψα με σαντιγί. Έβαλα την τουρτα στο ψυγείο ωσπου να ετοιμάσω την ζαχαρόπαστα.

Για την διακόσμηση:
  • 1 κόκκινη ζαχαρόπαστα 
  • 1 λευκή ζαχαρόπαστα 
  • Τρούφες 
  • Κουβερτούρα 
  • Σιρόπι απο γλυκό κουταλιού (για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα)
  • Άχνη ζάχαρη για το άνοιγμα της ζαχαρόπαστας.
  • Smarties 
  • 2 ξυλάκια 
Έβαλα πρωτα την κόκκινη ζαχαρόπαστα.
Έπειτα άνοιξα με τον πλάστη τη λευκή εκοψα το σχήμα με ενα μαχαιρακι εβαλα λιγο σιρόπι στην κοκκινη ζαχαρόπαστα με ενα πινέλο και κόλλησα απο πάνω την λευκή. Έβαλα και παλι σιρόπι στην λευκή κι εριξα τις τρούφες. Έλιωσα την κουβερτούρα κι έκανα το σχήμα πανω απο την λευκή ζαχαρόπαστα.
Κάλυψα τα 2 ξυλάκια με την λευκή ζαχαρόπαστα κι έγραψα με χρώμα το όνομα του γιου μου!!!!!