Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Μπουγατσοκασεροτυρόπιτα!




ΑΠΟ ΤΗΝ
Bianca Nero

Μια σπεσιαλιτέ Στερεάς Ελλάδος, Λαμιώτικη, από τον τόμο που έχω από το 1998.
Την έκανα με φύλλο ολικής άλεσης, κιχί. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι περίπου 3 ώρες.

Είναι μία μπουγατσοκασεροτυρόπιτα!



Υλικά
Φύλλο κρούστας ή χωριάτικο (θα χρειαστείτε 8 φύλλα κρούστας ή 6 πιο χοντρά χωριάτικα)

  • 4 αυγά
  • 400 γάλα
  • 250 κασέρι
  • 250 φέτα
  • 250 γραβιέρα (εγώ ανάλογα τι τυριά έχω, προσθέτω και αφαιρώ για να φτάσω τα 750 γρ που χρειάζονται)
  • 200 γρ. λιωμένο βούτυρο (από αυτά κρατάω και λίγο για το τέλος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνω τα μισά φύλλα, το καθένα το βουτυρώνω καλά.
Κόβω τα τυριά σε φέτες και ανακατεύω. Βάζω τα τυριά ως γέμιση και ρίχνω και τα άλλα φύλλα ένα- ένα βουτυρωμένα. Κλείνω με ωραίο γύρισμα, γύρω-γύρω, να κάνει κόθρο.
Σε μπωλ ανακατεύω το γάλα με τα αυγά.
Χαράζω ελαφρά την πίτα και ρίχνω το μίγμα.
Ραντίζω με βούτυρο.
Αφήνω για 2 ώρες να ρουφήξει
Ψήνω σε φούρνο προθερμασμένο 180, αντιστάσεις, για 35' περίπου