Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΣΚΥΡΟΥ




ΑΠΟ ΤΗΝ Bianca Nero

Καρπούζι γλυκό εύκολο, σπεσιαλιτέ Σκύρου!
Υλικά για 1 βάζο μέτριο


  • 1 κιλό φλούδα από χοντρόφλουδο καρπούζι
  • 1 κιλό ζάχαρη (έβαλα 850)
  • 1/2 φλ. τσ. λεμονοχυμό
  • 2 κ.σ. ξινό
  • αρμπαρόριζα
  • βανίλια
  • 100 γρ αμύγδαλα άσπρα (δεν είχα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το καρπούζι από το κόκκινο μέρος και αφήνουμε ελάχιστο μαζί με την βάση.
Κόβουμε κομμάτια σε ότι σχήμα θέλουμε αλλά όχι πολύ μικρά. Να είναι τουλάχιστον 3Χ7 εκατοστά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε νερό όσο να σκεπάσει τα κομμάτια και το ξινό, ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Αφήνουμε για 2 ώρες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτήρι νερό, την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 5-6'.
Σουρώνουμε τα κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει να δένει.
Τότε προσθέτουμε βανίλια, λεμόνι, αρμπαρόριζα και αν έχουμε τα αμύγδαλα.
Μόλις γίνει, βγάζουμε την αρμπαρόριζα (αν και εγώ την αφήνω στα βάζα) αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε σε βάζο.