Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Κυπριακός ταβάς.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ
Miranda Chr Profitaki

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κύβους
  •  ( μέγεθος σουβλάκι) 
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 4 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια 
  • Αλάτι πιπέρι μπόλικο κυμινο, δύο φυλλα δαφνης 
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο 
  • Μισό ποτήρι νερό βρύσης. 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ταψί(Κρεμμύδια σε φέτες όπως η χωριάτικη και οι ντομάτες σε κυβακια) και κλείνουμε με αλουνινοχαρτο ( ιδανικά σε γαστρα!!!), και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου μια ώρα. Κοιτάμε αν έγινε το κρέας ( υπολογίζουμε σε αυτό το σημείο ότι έχουμε ακόμα μιση ωρα ψησιματος).
Πρόσθετουμε δύο ποτήρια ρύζι παρποιλ και 4 ποτήρια ζεστό νερό και ξανασκεπαζουμε το φαγητό. Στα 10 λεπτα ανοιγουμε, ανακατευουμε και συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Ελέγχουμε συχνά και ανακατευουμε μέχρι να γίνει το ρύζι. Το τελευταίο 5 λεπτό ξεσκεπαζουμε το φαγακι και αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα.
Ταιριάζει ωραίο με τζατζικι