Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Πανεύκολη μους σοκολάτας




AΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ
'Γιαννης Χ'




Ένα απολαυστικό γλυκό που
απαιτεί ελάχιστο από το χρόνο σας
ΥΙΛΙΚΑ:

  • 150-200 γραμμ. κομματιασμένη κουβερτούρα
  •  5 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
  • 175 ml κρέμα γάλακτος
  • κακάο για το γρανίρισμα
  • άχνη ζάχαρη επίσης για το γρανίρισμα
  • πουράκια για εμφάνιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Λιώνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει την αφήνουμε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει παχύρευστη (4' 5') . Ύστερα χτυπάμε με τον ίδιο τρόπο τα ασπράδια
3. Απαλά και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα διπλώνοντας το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος με τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος
4. Μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφηνουμε στο ψηγείο να παγώσει καλά. Για να σερβίρουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε άχνη ζάχαρη και κακάο και για διακόσμιση λίγα πουράκια
.