Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Γίγαντες γιαουρτλού με λουκάνικο μοσχαρίσιο και πίτα για γύρο!



Bianca Nero

Σήμερα Γίγαντες γιαουρτλού με λουκάνικο μοσχαρίσιο και πίτα για γύρο!
Υπερπαραγωγή και στην παρασκευή του και στο σερβίρισμα και στο στόμα!
Συμβουλεύτηκα μια συνταγή του Δρίσκα.



Υλικά για ένα οβαλ πυρέξ μεγάλο
  • 5 φλ.τσ. γίγαντες
  • 2 λουκάνικα μοσχαρίσια
  • 2 ντομάτες
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές πράσινες ή άλλο χρώμα
  • μαιντανό
  • αλάτι
  • λάδι
  • κύμινο
  • *δικό μου tip κανέλα!
  • Γιαούρτι στραγγιστό για σερβίρισμα

Βάζουμε το βράδυ τα φασόλια σε νερό να φουσκώσουν. Το πρωί τα βράζουμε σε χύτρα για 40'. Χύνουμε το νερό και ρίχνουμε τα φασόλια σε πυρέξ.
Σε ένα τηγανάκι, βάζουμε τα λουκάνικα κομμένα, να βγάλουν το λίπος τους.
Σε κατσαρόλα βάζουμε σε λάδι το κρεμμύδι, πιπεριές, καρότα να μαραθούν και μετά όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε αυτή την σύβραση στα φασόλια.
προσθέτουμε αλάτι και λάδι όσο θέλουμε και φουρνίζουμε στους 200 για 30'.
Σερβίρουμε πάνω σε πίτες έτοιμες για γύρο, ελαφρώς ζεσταμένες ή ψημένες, και μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό.