Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Φιλετακια κοτοπουλο με μια σαλτσα may- honey sause.





ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ

'Γιαννης Χ'

ΥΛΙΚΑ


  • 5 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κομματια
Για την μαριναδα:
  • 250γρ στραγγιστο γιαουρτι 
  • Αλατι 
  • Πιπερι 
  • 2 κ.γ. γλυκια παπρικα 
  • Θυμάρι ξηρό Για το παναρισμα: 
  • 250 γρ αλεύρι( η οσο θέλουμε) 
  • 200 γρ φρυγανιά τριμμένη(η οσο θέλουμε) 
  • 4-5 αυγα 
  • Αλατι 
  • Πιπερι Για την may - honey sause: 
  • 2 κ.σ. μουσταρδα 
  • 2 κ.σ. μελι 
  • 1 κ.σ. λαδι 
  • 140 γρ μαγιονεζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
:

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματια Αλατοπιπερωνουμε τα φιλετάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ 
  2. Βάζουμε στο μπολ 250 γρ στραγγιστο γιαουρτι 2 κ.γ. παπρικα και το ξερο θυμαρι ανακατεύουμε Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε ψυγείο για 1 με 2 ώρες 
  3. Αφού περάσουν μια με δυο ώρες αφαιρούμε τα φιλετάκια απο την μαριναδα και τα βάζουμε σε ένα ταψί 
  4. Έχουμε 3 διαφορετικά μπολ ενα με το αλεύρι ένα με τα σπασμένα αυγά στα οποία έχουμε αλατοπιπερωσει και χτυπήσει ελαφρώς και ενα αλλο μπολ για τη τριμμένη φρυγανιά 
  5. Βουτάμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια μέσα στο μπολ με το αλεύρι 
  6. Έπειτα βουτάμε τα φιλετάκια στο μπολ με τα αυγα 
  7. Στη συνεχεία τα βουτάμε στη τριμμένη φρυγανιά.
  8.  Μόλις κάψει το λαδί ριχνουμε μέσα στο τηγάνι τα φιλετάκια. 
  9. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα .
  10. Μόλις ετοιμαστούν τα βάζουμε σε ταψί η μπολ που έχουμε στρώσει αποροφ χαρτί. 
  11. Σε ένα μπολ με 450 γρ μαγιονέζα βάζουμε 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ.λαδι και 2 κ.σ. μελι 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα πιπέρι. 
  12. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ
ΠΗΓΗ-ΕΔΩ