Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κότσι στην λαδόκολλα



Bianca Nero


Η συνταγή είναι συνδυασμός 2 συνταγών (τσιγγάνικο ψαρονέφρι και κότσι στον φούρνο που είδα στο διαδίκτυο)
Η βασική συνταγή είναι  ΕΔΩ
αλλά τα δικά μου υλικά και εκτέλεση είναι αυτά:
  • 2 κότσια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 5-6 μανιτάρια άσπρα
  • δενδρολίβανο
  • 2 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι
  • 1 χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • λάδι
Από το βράδυ βάζω τα κότσια σε λεκανίτσα με νερό και το χοντρό αλάτι (το τι αίμα θα βγει, θα εκπλαγείτε!)
Το πρωί κόβω ένα κομμάτι μεγάλο αλουμινόχαρτο, από πάνω βάζω ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και τα βάζω σε σκεύος.
Τοποθετώ κομμένα τα καρότα, πιπεριές και μανιτάρια.
Από πάνω τα κότσια, και με μαχαίρι δημιουργώ σχισμές.
Ανακατεύω πετιμέζι, λεμόνι,λάδι και τα κάνω μασάζ πάνω στο κρέας πολυ πολύ καλά!
Κλείνω πολύ καλά λαδόκολλα και αλουμιχόχαρτο και φουρνίζω στους 200 για 30 λεπτά αντιστάσεις, μετά στους 180 για 1,5 ώρα.
Ξετυλίγω και ψήνω για άλλη μισή ώρα!