Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ




ΑΠΟ ΤΗΝ
Δαμασκηνίδου Βασιλική
  • 2 1/2 κιλα ντομάτες ώριμες
  • 2 1/2 κιλα πιπεριες Φλωρίνης
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4-5 καρότα
  • 4 πατάτες μέτριες
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 2 πακετακια(που ειναι διπλα) μαγια
  • 1 1/2 κιλο σιμιγδάλι χοντρό
  • 1/2 κιλο σουσαμι καβουρτισμενο και χτυπημένο στο μουλτι
  • αλεύρι οσο πάρει να γίνει σφιχτή ζύμη αλλά θα κολλάει και λίγο στα χέρια μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Βράζω τις πιπεριες και τις ξεφλουδίζω.
  2. Βράζω τις πατάτες,τα καρότα και τα κρεμμύδια.
  3. Χτυπάω στο μουλτι τις ντομάτες όπως και όλα τ'αλλα υλικά που έβρασα και τα βράζω ολα μαζί ίσα ίσα να φύγουν τα υγρά τους.
  4. Παίρνω το μισό μιγμα που πρέπει να είναι χλιαρό και λιώνω την μαγιά μετά βάζω ολα τα υπολοιπα υλικά και ζυμώνω.
  5. Τ'αφηνω να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  6. Έχουμε στρωμένα τραπεζομαντηλα στα τραπέζια και ανοίγουμε μικρά φύλλα με το χέρι όσο είναι η παλάμη μας,μετά εκείνα τα φύλλα τα κόβω πιο μικρά και τα γυρνάω απο την άλλη μεριά να στεγνώσουν.
  7. Είμαι συνέχεια πάνω απο τον τραχανά και τα γυρνάω.
  8. Δεν σαφηνίσουμε παρά πολύ να ξεραθούν για να μπορέσουμε να το τρίψουμε στο κόσκινο.
  9. Μόλις το τρίψουμε το απλώνω σε κρεβάτι ή καναπέ ή τραπέζι μέσα στο σπίτι για μια βδομάδα να στεγνώσει πολύ καλά,2 φορές την ημέρα πηγαίνω και το ανακατεύω.
Καλή επιτυχία!!!