Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ
Efi Kotoula

Μια υπεροχη γαλατοπιττα μολις βγηκε!!! Το ζητησαν κ η επιθυμια τους εκτελεστικε!!!!

Υλικα για τα φυλλα
  • 300 γρ αλευρι
  • 2 κσ λαδι
  • 1κγ ξυδι
  • 1 1/2 κγ ζαχαρη αχνη
  • 1/2 κγ αλατι
  • Νερο οσο παρει
Σε λεκανακι βαζουμε ολα τα υλικα εκτως απο το νερο που το προασθετουμε σιγα σιγα ανακατευουμε καλα μεχρι να πετυχουμε ευπλαστο ζημαρακι. Κοβουμε 4 μπαλακια τα λαδωνουμε κ τ' αφεινουμε για 30 λεπτα να γινουν. Στη συνεχεια ανοιγουμε τα φυλλα.
Υλικα για την κρεμα
  • 1 λιτρο γαλα φρεσκο
  • 1 εβαπορε αραιωμενο ενα προς ενα
  • Ζαχαρη
  • 2 αβγα
  • Αλευρι 8 κσ περιπου

Σε κατσαρολα ριχνουμε τα γαλατα κ το αλευρι. Ανακατευουμε καλα μεχρι να διαλυθει το αλευρι κ το βαζουμε στη φωτια ανακατευοντας πολυ καλα μεχρι να πηξει η κρεμα μας. Προσθετουμε ζαχαρη οσο θελουμε αναλογα ποσο γλυκια τη θελουμε. Τελος σπαμε τα 2 αβγα μεσα στην κρεμα ανακατευοντας τα καλα μεχρι να ομογενοποιηθουν.

Τελικο σταδιο

Στο ταψι ριχνουμε λιγο λαδι βαζουμε 3 φυλλα με τροπο τετοιο να εξεχουν απο το ταψι αρκετα. Ριχνουμε λιγη ζαχαρη κ κανελα αν μας αρεσει κ τελος τοποθετουμε το 4 φυλλο κατα τον ιδιο τροπο. Ριχνουμε την κρεμα κ γυριζουμε τα φυλλα προς το εσωτερικο. Ραντιζουμε με λαδι κ ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα