Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Κολοκυθοπιτα στριφτη σιροπιαστη































ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ

Aleka Thomaidou


Ζυμη υλικα:

  • 1 νεροποτηρο νερο
  • 1/2 νεροποτηρο ηλιελαιο
  • 1 κιλο αλευρι περιπου
  • 4 κσ ξυδι
  • 1 κγ αλατι
  • 1 κγ ζαχαρι
Γεμιση υλικα:
  • 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη πορτοκαλη
  • 1/2 κιλο καρύδια τριμμένα
  • 1 κ.σ. κανέλα 
  • 6 κ.σ. ζάχαρη

Σιροπι:
3 φυλτζανια ζάχαρη
4 φυλτζαν νερό
10 λεπτά βράσιμο

Εκτελεση:
Ανοίγουμε φύλλο βάζουμε γέμιση στην άκρη του φύλλου τυλίγουμε, στρίβουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί .

Αλείφουμε με το λαδι την επιφανεια και ψήνουμε στους 170 για μια ώρα.
Το σιρόπι το βάζουμε ζεστο μόλις ψηθεί η πίτα.