Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Τηγανιά ανάμεικτη με ρύζι φούρνου


Bianca Nero


Για την τηγανιά


  • 1/2 κ. κοτόπουλο
  • 1/2 κ. μοσχάρι
  • 1/2 κ. χοιρινό
  • 1 λίτρο κρασί
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • αλάτι-λάδι-πιπέρι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι 4-5 κ.σ. να κάψει και ρίχνουμε τα κρέατα. Δεν τα ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρουν χρώμα, μετά τα γυρνάμε να πάρουν και απ'την άλλη μεριά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
Μετά ρίχνουμε το κρασί και χαμηλώνουμε στο 4-5 την φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό μέχρι να πιει τα υγρά.
Λίγο πριν τελειώσει, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι- κρέμα γάλακτος να πάρει 1-2 βράσεις.
Για το ρύζι
1 κούπα ρύζι ανάμεικτο (κίτρινο και σούπας)
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 3 κούπες νερό, 3 κ.σ. λάδι, 1 κ.σ. βούτυρο, αλάτι, κουρκουμά και το μίγμα το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σε ταψάκι βαθύ ρίχνουμε το ρύζι και το μίγμα και ψήνουμε στους 200 για 25, ελέγχουμε αν έχει γίνει το ρύζι και νωρίτερα.