Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΟ ΣΠΙΤΑΚΙ

Δαμασκηνίδου Βασιλική

Συστατικά
  • 1 κιλό βρώμη
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν
  • 500 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 550 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια αυγού
  • Xρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σου
  • Καραμέλες διάφορες για το στόλισμα
Τρόπος μαγειρέματος
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη 20 λεπτά στο ψυγείο
Ανοίγουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται και κόβουμε διάφορα σχήματα για να δημιουργήσουμε ένα σπιτάκι
Μια καλή ιδέα είναι να σχεδιάσεις τις πλευρές και τη σκεπή σε ένα χαρτί και να κόψεις αντίστοιχα τη ζύμη
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οC για μισή ώρα τουλάχιστον και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι με την άχνη για αρκετή ώρα έως ότου αφρατέψει και σταθεροποιηθεί
Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής εφόσουν θέλουμε οι ενώσεις μας να είναι χρωματιστές
Μπορείς να μοιράσεις το γλάσο σε δυο, τρία μπολ βάζοντας άλλο χρώμα στο καθένα
Βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και μ' αυτό κολλάμε τις πλευρές των μπισκότων έτσι ώστε να συναρμολογήσουμε το σπίτι
Κάνε σχέδια με το γλάσο και κόλλησε επάνω διάφορες καραμέλες για ντεκόρ
Τip:
Όσο δουλεύουμε με το γλάσο θα πρέπει να το έχουμε σκεπασμένο με μεμβράνη ώστε να μην στεγνώνει

Πηγη Συνταγης:Παρλιαρος