Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΤΣΑΣ





ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ
χρυσουλα κυπραιου

Πατσας
Υλικα
  • 1 κιλο κοιλιά μοσχαρισια
  • 1 ποδι μοσχαρίσιο
  • 2 κ.σ. ξυδι
  • Αλατι
  • 1 κ.σ. λεμονι
  • Νερο για το βράσιμο


Εκτελεση
(Εγω οταν αγοραζω τα κρέατα τα βαζω σε λεκανι με νερο που εχει στημένο μισο λεμονι -αυτο το λεμονι ειναι εξτρα απο τις συνταγης- μεσα τουλαχιστον 3 ωρες για να καθαρίσει και  να ασπρίσει .Μετα τα πλένω καλα καλα)
Βαζω σε μια κατσαρολα τα κρεατα και τα σκεπαζω με νερο, το αφηνω να βρασουν σε μετρια φωτια και ξαφριζω οταν χριαστει.
Μετα απο 1 ωρα βρασίματος ριχνω το ξυδι το λεμονι κ προσθέτω νερο αν εχει κατέβει πολυ χαμηλά τα κρεατα πρεπει να σκεπαζονται.
Μετα απο 1 ωρα ακομα βρασηματος αλατιζω. Τσιμπαω το κρεας με ενα πιρούνι να δω αν εχει μαλακωσει ωστε να μπορει να κοπει, αν ναι βγαζω κομματι κομματι απο την κατσαρολα ψιλοκοβω κ ριχνω τα κομματάκια ξανα μεσα . Συνεχιζω το βράσιμο μεχρι το κρεας να μαλακώσει τελειως !
Το σερβίρετε και το τρώτε με οτι σας αρεσει σκορδο ξυδι λεμονι μπουκοβο παπρικα γκυκια.
Καλη απολαυση !