Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ



Aπο την Bianca Nero

Μια ωραία καρυδόπιτα, ή σοκολατόπιτα με σαντιγύ από πάνω, η σαραγλάκια, ή πορτοκαλόπιτα, ή φυσικά το προφιτερόλ μου! Καλημέρα πρωί-πρωί! Σας κερνάω για την γιορτή μου ένα προφιτερόλ γίγας-οικογενειακό!

Για τα σου
Υλικά για 30 μεσαία ή 40 μικρούτσικα σουδάκια 
  • 1 φλυτζάνι τσ.αλεύρι
  •  1/2 φλυτζάνι τσ.βούτυρο κρύο 
  • 1 φλ. τσ.νερό 
  • 4 αυγά 
Σε ένα άνετο κατσαρολάκι (να χωράει σύρμα για χτύπημα) βάζω το νερό και το βούτυρο να βράσουν. Μόλις βράσουν ρίχνω το αλεύρι και με πάρα πολύ γρήγορες κινήσεις ανακατεύω. Σβήνω το μάτι και αποσύρω. Θα γίνει ένα μίγμα σχετικά σφιχτό. Περιμένω 5'. Ρίχνω 1-1 τα αυγά, ανακατεύοντας πάντα ζωηρά, πρώτα απορροφάται το ένα αυγό και μετά το επόμενο. Γίνεται μια πολύ ωραία λεία ζύμη, ρευστή. Σε ταψί ρηχό, με λαδόκολλα και με την βοήθεια 2 μικρών κουταλιών, βάζω 20 "καρυδάκια". ΠΡΟΣΟΧΗ Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 200 αντιστάσεις για 15', και αμέσως κατεβάζω στους 160 για άλλα 45'.
Για την σοκολάτα 
  • 2,5 φλ.τσ ζάχαρη, 
  • 100 γρ κακάο,
  • 1 κουβερτούρα 125, 
  • 1 ποτήρι αλεύρι,
  • 1 λτ γάλα,λίγο λικέρ αν θέλεις, όλα σε ένα κατσαρολάκι και πολύ ανακάτεμα με σύρμα, μέχρι να σου πήξει. Μην την κάνεις πολύ στόκο γιατί θα μπει και ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες!
Για την άσπρη κρέμα Οδηγίες από το κουτί της κάστερ πάουντερ (Piccollino)
Σαντιγύ: Χτυπάω ένα μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος με 1/2 φλ. άχνη.
Σύνθεση: Κόβω τα σουδάκια και τα γεμίζω με άσπρη κρέμα.
Τα τοποθετώ στο μπωλ. Ρίχνω και λίγη άσπρη κρέμα από πάνω. Μετά περιχύνω με όλη την σοκολάτα. Ρίχνω και 2-3 κ.σ. άσπρη κρέμα για σχεδιο.Βάζω το προφιτερόλ για 12 ώρες στο ψυγείο.

Βάζω ροζέτες σαντιγύ και λίγη τρούφα.