Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


Δαμασκηνίδου Βασιλική

  • 250γρ. αμύγδαλο χοντροκομμενο και καβουρτισμενο
  • 250γρ. βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ. βούτυρο πρόβειο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 πιατάκι του ελληνικού καφε αχνη
  • 2 βανίλιες
  • Στην μύτη του κουταλιού σόδα θα στύψουμε λεμόνι επάνω για να διαλυθεί
  • μπόλικη άχνη για το πασπάλισμα
  • Αλεύρι οσο σηκώσει να ειναι μαλακιά ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε πολυ καλα τα βουτυρα μεχρι να σπρισειριχνουμε μετα τον κροκο ξαναχτυπαμε για λιγο επειτα ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα.Ανοιγουμε ενα φυλλο χοντρο και κανουμε οτι σχεδιο θελουμε εγω εκανα αστερακια αμα θελετε τα κανετε και μπαλακια. Τα ψηνουμε στους 160 βαθμους μεχρι να παρουν χρυσαφι χρωμα.