Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Γλυκό του κουταλιού φιρικι!!!!!!

  
ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ

Μαρία Πέγιου


Υλικά:
  • 25 φιρικια
  • 1 κιλό ζάχαρη 
  • 3 λεμόνια (1 για το σιροπι)
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 2 ξυλάκια κανέλλας 
  • 3 κούπες νερό (για το σιρόπι)
  • 15 αμύγδαλα
Εκτέλεση:

Έπλυνα καλά τα μήλα. Γεμισα ενα μπολ με νερό κι έβαλα τα τον χυμό από τα 2 λεμόνια (για να μην μαυρίσουν τα καθαρισμένα μήλα ώσπου να τα τελειώσω όλα). Με ένα μικρό μαχαίρι έβγαλα προσεκτικά τα κουκούτσια απο μέσα και μετά ξεφλούδισα τα μήλα ένα ένα και τα έβαζα στο μπολ με το νερό. Αφού τελείωσα ξέπλυνα καλα τα μήλα. Έβαλα σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά το νερο την ζάχαρη την κανέλα το αλάτι και τα γαρύφαλλα. Έβαλα τα μήλα μέσα. Μόλις ξεκίνησε να βράζει το άφησα για 10' (στα 5' έσβησα το ματι) και Σκέπασα τα μήλα για 24 ώρες. Την Επόμενη μέρα έβγαλα το πιάτο και το έβαλα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 20'. Επειτα πρόσθεσα τα αμύγδαλα και τον χυμό απο το λεμόνι. Το άφησα να κρυώσει λίγο δοκίμασα αν το σιρόπι έχει δέσει. ( έριξα μια σταγόνα στο νύχι του αντίχειρα μου και δεν εσταξε)
Αποστείρωσα τα βάζα (τα εβρασα μια κατσαρόλα με νερό) Σκούπισα τα βάζα έβαλα μεσα το γλυκό έκλεισα με τα καπάκια και τα γύρισα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν!!!!!!