Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ





Zwh Mamedova
ΥΛΙΚΑ



  • 2 κούπες αλεύρι
  • 3 κ.σούπας σπορέλαιο
  • μια πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σούπας ρακί
  • 1 1/2 κούπας καυτό νερό
  • 3 κούπες αλεύρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
Γέμιση
  • 500 γρ.κιμά ανάμικτο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • αλάτι,πιπέρι
  • 1 κούπα νερό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ θα ρίξουμε 2 κούπες αλεύρι, 3κ.σ σπορέλαιο λίγο αλάτι, 3κ.σ ρακί και 1 1/2 κούπα καυτό νερό .Στην αρχή ζυμώνουμε με 1 κουτάλι μετά ρίχνουμε στο τραπέζι αλεύρι 1 κούπα και ζυμώνουμε με τα χέρια την ζύμη. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
Πλάθουμε μπάλες μικρές,αφήνουμε πάλι 10 λεπτά να περάσουν μετά ανοίγουμε τις μπάλες σε στρόγγυλα φύλλα και στη μέση βάζουμε 1κσ απ την γέμιση.
Εκτέλεση γέμισης- 
Ανακατεύουμε  500 κιμά ανάμικτο με  3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα νερό.
Γεμίζουμε με ψιλή στρώση απο γεμιση το πιτακι και το κλείνουμε σε μισό φεγγαρο .
Πατάμε καλά τις άκρες με πιρούνι . 
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι .
Τρυπάμε λίγο την πίτα και  την γυρνάμε απ την άλλη μεριά.