
Όλες μπορείτε,για ολα υπάρχει λύση ,αρκεί να υπάρχει και η θέληση!!!Μια χορτόπιτα απο την
Bianca Nero
Υλικά
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα χορταρικά κομμένα, με 2-3 κσ. λάδι, 1/2 ποτ νερό και αλάτι να μαραθούν για 10-15' σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη να λιώσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο.
Δοκιμάζουμε για αλάτι.
Αφήνουμε 10' να κρυώσει και ρίχνουμε την γέμιση στο φύλλο.
Βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω το οποίο θα το βάλουμε με τρόπο τέτοιο που να κάνουμε λίγα σχέδια, το κρατάμε και το κουνάμε δεξιά-αριστερά και μετά διορθώνουμε.
Με το κάτω φύλλο να περισσεύει κάνουμε κόθρο όμορφο, γυρνόντας το προς τα μέσα, μαζί με το επάνω φύλλο.
Χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια, λαδώνουμε ελαφρά,ραντίζουμε με νερό.
Φουρνίζουμε σε προθέρμανση στους 180, αντιστάσεις, στο χαμηλό επίπεδο, για 30-40'.
- Φύλλο έτοιμο, τύπου κουρού, "χρυσή ζύμη"( μου άρεσε πάρα πολύ)
- 4 -5 φλ. τσ με ανάμεικτα πράσα-σέσκουλα-κρεμμυδάκια φρέσκα
- 50 γρ φέτα θρυμματισμένη
- 1 αυγό
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- λάδι
- αλάτι
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα χορταρικά κομμένα, με 2-3 κσ. λάδι, 1/2 ποτ νερό και αλάτι να μαραθούν για 10-15' σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη να λιώσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο.
Δοκιμάζουμε για αλάτι.
Αφήνουμε 10' να κρυώσει και ρίχνουμε την γέμιση στο φύλλο.
Βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω το οποίο θα το βάλουμε με τρόπο τέτοιο που να κάνουμε λίγα σχέδια, το κρατάμε και το κουνάμε δεξιά-αριστερά και μετά διορθώνουμε.
Με το κάτω φύλλο να περισσεύει κάνουμε κόθρο όμορφο, γυρνόντας το προς τα μέσα, μαζί με το επάνω φύλλο.
Χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια, λαδώνουμε ελαφρά,ραντίζουμε με νερό.
Φουρνίζουμε σε προθέρμανση στους 180, αντιστάσεις, στο χαμηλό επίπεδο, για 30-40'.