Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Χορτόπιτα για αρχάριους!


Όλες μπορείτε,για ολα υπάρχει λύση ,αρκεί να υπάρχει και η θέληση!!!Μια χορτόπιτα απο την 
Bianca Nero

Υλικά
  • Φύλλο έτοιμο, τύπου κουρού, "χρυσή ζύμη"( μου άρεσε πάρα πολύ)
  • 4 -5 φλ. τσ με ανάμεικτα πράσα-σέσκουλα-κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 50 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • λάδι
  • αλάτι
Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι που να είναι λίγο μικρότερο από το φύλλο, βάζουμε λίγο λάδι και λαδώνουμε με πινέλο
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα χορταρικά κομμένα, με 2-3 κσ. λάδι, 1/2 ποτ νερό και αλάτι να μαραθούν για 10-15' σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη να λιώσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο.
Δοκιμάζουμε για αλάτι.
Αφήνουμε 10' να κρυώσει και ρίχνουμε την γέμιση στο φύλλο.
Βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω το οποίο θα το βάλουμε με τρόπο τέτοιο που να κάνουμε λίγα σχέδια, το κρατάμε και το κουνάμε δεξιά-αριστερά και μετά διορθώνουμε.
Με το κάτω φύλλο να περισσεύει κάνουμε κόθρο όμορφο, γυρνόντας το προς τα μέσα, μαζί με το επάνω φύλλο.
Χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια, λαδώνουμε ελαφρά,ραντίζουμε με νερό.
Φουρνίζουμε σε προθέρμανση στους 180, αντιστάσεις, στο χαμηλό επίπεδο, για 30-40'.