Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Λαχανόρυζο με λουκάνικα και κόκκινο κρασί και τζάκι αναμμένο(αν υπάρχει)


Απο την
Bianca Nero

Υλικά
  • 1 μικρό λάχανο
  • 2 λουκάνικα μοσχαρίσια ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΑ από την μεμβράνη!
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκια
  • 2 καρότα
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μαϊντανό
  • 2-3 ντομάτες φρέσκιες ή 1 κονσέρβα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • κόκκινο πιπέρι
  • λάδι
  • αλάτι
  • κουρκουμά προαιρετικά
Ρίχνω σε κατσαρόλα το λάδι 2 κ.σ. και τα κρεμμυδάκια, τα καρότα κομμένα, το πράσο κομμένο, να μαραθούν.
Μετά προσθέτω τα λουκάνικα,ντομάτες, λάχανο, μαιντανό, άνιθο.
Προσθέτω τα μπαχαρικά που θέλω και μαγειρεύω για 1/2 ώρα σε μέτρια φωτιά.
Εγώ χρησιμοποιώ χύτρα, έκανα όλα τα προηγούμενα βήματα και μαγείρεψα για 10'.
Σερβίρω με κόκκινο γλυκό πιπέρι, και κόκκινο κρασι.