Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ



Αλεξάνδρα Βρεττάκη


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ
  • 40 ΦΥΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • 500 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ( ΣΤΟ ΒΑΖΟ )
  • 300 ΓΡ. ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ 
  •  ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 800 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
  • 500 ML ΝΕΡΟ
  • 100 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΖΗ 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΒΟΡΝΤΙΣΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ
  2.  ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ . 
  3. ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ 
  4. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΟΣΟ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ 6 1-Α ΦΥΛΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ . 
  5. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΜΠΟΛΙΚΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΘΕ 5 ΦΥΛΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ 6 ΦΥΛΛΑ  ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ , ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ .
  6. ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΕΞΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ . 
  7. ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ . 
  8. ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩΝΙΕΣ ,( ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΑΥΤΟ ) ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ (ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 140 ΓΙΑ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ . 
  9. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΣΙΡΟΠΙ . 
  10. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ ΚΙ ΑΠΟΛΑΜΑΒΑΝΟΥΜΕ !