Ετικέτες
- ΒΑΣΙΚΕΣ ΖΥΜΕΣ (12)
- ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ (2)
- ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΠΙΑΤΑ (11)
- ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ (97)
- ΔΙΕΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (4)
- ΖΥΜΕΣ (104)
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (20)
- ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ (6)
- ΚΕΙΚ (23)
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (7)
- ΚΡΕΠΕΣ (7)
- ΛΙΚΕΡ - ΧΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ. (5)
- ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ (279)
- ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ (20)
- ΜΕΖΕΣ (18)
- ΜΗΛΟΠΙΤΕΣ (4)
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ (29)
- ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ (51)
- ΝΤΟΝΑΤΣ -ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ. (3)
- ΠΑΓΩΤΑ (4)
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ. (10)
- ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. (18)
- ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ (1)
- ΣΑΛΑΤΕΣ (23)
- ΣΑΛΤΣΕΣ-ΣΟΣ-ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ (4)
- ΣΠΙΤΙΚΑ ΒΑΖΑ (ΣΑΛΤΣΕΣ-ΤΟΥΡΣΙΑ Κ.Α.) (11)
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ!!! (1)
- ΤΑΡΤΕΣ (5)
- ΤΟΥΡΤΕΣ (16)
- ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (10)
- ΦΑΓΗΤΑ (74)
- ΧΑΛΒΑΣ (10)
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ (1)
- ΨΩΜΙΑ (21)
Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
Voula Karasavvidou
ΣΤΟ...''ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ'' ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ ΤΣΙΩΠΟΥ!!!
Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΚΑΡΝΙ ΣΑΝΤΙΓΥ , ΕΒΑΛΑ ΦΥΤΙΚΗ!!!
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015
Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015
Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015
"Κασετίνα"με κρέμα Σεράνο
Ο Διαμαντης Φυδανακης
"Κασετίνα" με κρέμα Σεράνο...δε το βρίσκεις συχνά πλέον στα ζαχαροπλαστεία. Σκέτη σοκολασηηηηη .
Υλικά
Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015
Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015
Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015
Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015
Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015
Πρασοτυροπιτα
Anastasia Theocharopoulou
ΥΛΙΚΑ
ζυμαρι γαι μεγαλο ταψι
1 κιλο αλεύρι αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
λίγο σπορελαιο για το ταψί & φυτινη λιωμένο μαζι με σπορελαιο τα φύλλα
λίγο αλεύρι ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
ανακατευω λιγο αλευρι με ξυδι λαδι αλατι νερο ζυμωνω προσθέτοντας αλευρι μεχρι να εχω ενα ευπλαστο ζυμαρι. το αφηνω 30 λεπτα να ξεκουραστει
εγω προτιμω τον μπελαλιδικο τροπο γιατι μου αρεσει το φυλλο οπως γινεται. ειναι η μεθοδος με τα πιταρουλια οπως λεμε εδω, για καλο χωριατικο φυλλο.
χωριζω το ζυμαρι σε μπαλιτσες. μετα παιρνω 3 μπαλιτσες τις ανοιγω μικρα πιτακια τις αλοιφω με λιωμενο βιταμ κ σπορελαιο κ τα βαζω το ενα πανω στο αλλο με το τελευταιο να ειναι αναποδα δλδ να μην εχει λαδι απο πανω.. αυτο θα ειναι το πρωτο κατω φυλλο. μετα κανω δυαδες απο τετοια πιτακια τα βαζω ψυγειο για καμια ωρα σε αλευρωμενο δισκο.
ανοιγω το ενα πυργακι απο 3 πιτακια σε μεγαλο φυλλο και το βαζω κατω στο ταψι. ριχνω με ενα κουταλακι φυτινη βαζω το 2ο φυλλο ξανα φυτινη κ το 3ο φυλλο. μετα την γεμιση της αρεσκειας μας λιγο φυτινη φυλλο φυτινη και φυλλο. ΣΥΝΟΛΟ 3 φυλλα κατω γεμιση 2 φυλλα πανω. χαραζω και ριχνω αρκετη φυτινη με σπορελαιο και ψηνω περιπου μια ωρα στους 200.
για την πρασοπιτα εκοψα τα πρασα τα ζεματισα τα αφησα να στραγγισουν. το ριχνω στην πιτα και απο πανω χτυπαω 3 αυγα κ 1 φλ του καφε γαλα εβαπορε αλατι πιπερι το εριξα κ πασπαλισα κ λιγη φετα.
οτι ζυμαρι περισσευει καταψυξη, η τα τηγανιζω με τυρι μεσα η σαλαμι κασερι ή πιτσακια
Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015
Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015
ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΤΟΥ Π.ΑΘΑΝΑΣΙΟ
Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης
Τραγανά τυροψωμάκια. Η συνταγή είναι από τουρκικό site. Μοιάζει με της Μyrto Aggeloy και της Gogo Samiou.
Τραγανά τυροψωμάκια. Η συνταγή είναι από τουρκικό site. Μοιάζει με της Μyrto Aggeloy και της Gogo Samiou.
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Καρυδόπιτα
Υλικά 6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...