Ετικέτες
- ΒΑΣΙΚΕΣ ΖΥΜΕΣ (12)
- ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ (2)
- ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΠΙΑΤΑ (11)
- ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ (97)
- ΔΙΕΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (4)
- ΖΥΜΕΣ (104)
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (20)
- ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ (6)
- ΚΕΙΚ (23)
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (7)
- ΚΡΕΠΕΣ (7)
- ΛΙΚΕΡ - ΧΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ. (5)
- ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ (279)
- ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ (20)
- ΜΕΖΕΣ (18)
- ΜΗΛΟΠΙΤΕΣ (4)
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ (29)
- ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ (51)
- ΝΤΟΝΑΤΣ -ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ. (3)
- ΠΑΓΩΤΑ (4)
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ. (10)
- ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. (18)
- ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ (1)
- ΣΑΛΑΤΕΣ (23)
- ΣΑΛΤΣΕΣ-ΣΟΣ-ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ (4)
- ΣΠΙΤΙΚΑ ΒΑΖΑ (ΣΑΛΤΣΕΣ-ΤΟΥΡΣΙΑ Κ.Α.) (11)
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ!!! (1)
- ΤΑΡΤΕΣ (5)
- ΤΟΥΡΤΕΣ (16)
- ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (10)
- ΦΑΓΗΤΑ (74)
- ΧΑΛΒΑΣ (10)
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ (1)
- ΨΩΜΙΑ (21)
Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016
Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016
Ψωμάκι,Ελιοτυροψωμο,Πιτουλιτσκες (τηγανίτες)
Elena Verikouki-Vakirli
Καλημερα κοριτσια!
Μόλις τελείωσα οποτε κοπιάστε για πρωινό με φρέσκο ψωμάκι, ελιοτυροψωμο και πιτουλιτσκες (οπως τις έλεγε η γιαγιά μου)!
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016
Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016
Πρασοσπανακοτυροπιτες ατομικές στριφτές!!
Yro Zafeiraki
1 φλ γάλα χλιαρό
Λιγότερο από 1 φλ σπορελαιο
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
1 αυγό
1 μαγιά
Αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.Ανακατευω μαγιά με χλιαρό γάλα κ ζάχαρη, προσθετω λάδι, χτυπημένο αυγό, αλεύρι κ αλάτι
Ζύμη
1 φλ γάλα χλιαρό
Λιγότερο από 1 φλ σπορελαιο
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
1 αυγό
1 μαγιά
Αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.Ανακατευω μαγιά με χλιαρό γάλα κ ζάχαρη, προσθετω λάδι, χτυπημένο αυγό, αλεύρι κ αλάτι
Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ…ΠΙΤΣΑΣ
Νίκος Λιόντος Μαρία Μπέλλου
Υλικα:
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ αλεύρι δυνατό
- 25 γρ νωπή μαγιά
- 35 γρ ζάχαρη
- 220/250 ml νερού
- 60 ml ελαιόλαδο
- 15 γρ αλάτι…
Για την γέμιση : καπνιστό τυρί, μοτσαρέλα , σαλάμι, σάλτσα ντομάτας .
Οδηγίες
Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να λιώσει καλά.
Στο μπολ του μιξερ μεταφέρουμε το μειγμα μαγιάς τοποθετούμε το γάντζο, ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι το λάδι και προσθέσετε λίγο-λίγο το νερό. Ανακατέψτε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά.
Προσθέστε το αλάτι και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι καλά αναμεμειγμένη .
Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ζυμώνουμε λίγο για να σχηματιστεί μια μπάλα, βάζουμε σε ένα μπολ που καλύπτεται με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για λιγότερο από δύο ώρες (πρέπει να διπλασιάσει τον όγκο).
Μετά το διάστημα αυτό, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο φύλλο .Σε κάθε ορθογώνιο βάλτε την γέμιση της αρεσκείας σας αλείψτε ελαφρά με νερό την ακρη κλεισίματος για καλύτερη στεγανοποίηση .
Τοποθετείστε τα ψωμάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αφήστε να αυξηθούν και πάλι για περίπου 30 λεπτά. εάν είναι επιθυμητό, αλείψτε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο) θα πρέπει να ροδίσει.
Δοκιμάστε τα κουλουρια πίτσας ζεστά.
Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016
Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016
Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016
Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016
Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016
Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016
Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016
Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Καρυδόπιτα
Υλικά 6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...