Ετικέτες
- ΒΑΣΙΚΕΣ ΖΥΜΕΣ (12)
- ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ (2)
- ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΠΙΑΤΑ (11)
- ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ (97)
- ΔΙΕΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (4)
- ΖΥΜΕΣ (104)
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (20)
- ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ (6)
- ΚΕΙΚ (23)
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (7)
- ΚΡΕΠΕΣ (7)
- ΛΙΚΕΡ - ΧΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ. (5)
- ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ (279)
- ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ (20)
- ΜΕΖΕΣ (18)
- ΜΗΛΟΠΙΤΕΣ (4)
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ (29)
- ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ (51)
- ΝΤΟΝΑΤΣ -ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ. (3)
- ΠΑΓΩΤΑ (4)
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ. (10)
- ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. (18)
- ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΙΔΕΕΣ (1)
- ΣΑΛΑΤΕΣ (23)
- ΣΑΛΤΣΕΣ-ΣΟΣ-ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ (4)
- ΣΠΙΤΙΚΑ ΒΑΖΑ (ΣΑΛΤΣΕΣ-ΤΟΥΡΣΙΑ Κ.Α.) (11)
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ!!! (1)
- ΤΑΡΤΕΣ (5)
- ΤΟΥΡΤΕΣ (16)
- ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (10)
- ΦΑΓΗΤΑ (74)
- ΧΑΛΒΑΣ (10)
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ (1)
- ΨΩΜΙΑ (21)
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016
Πιροσκί νηστίσιμα
- 1 κλ. αλεύρι
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό (εδώ προσέχουμε στο ζύμωμα,μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο)
- 1 κουταλάκι σούπας αλάτι
- 5 κ.σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 1 κουτ.σούπας baking powder
- 800 - 900 γραμ. πατάτες
- 2 μέτρια,ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 - 3 κουτ.γλυκού κάρυ(προαιρετικά)
- ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- αλάτι ,πιπερι
- 5 κρεμμυδάκια πράσινα
- Άνηθο
Πρωτα ετοιμάζουμε την γέμιση
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4' - 5', μέχρι να γυαλίσει.Προσθέτουμε το κρεμμύδι στις βρασμένες και λιωμένες πατάτες, αλάτι, πιπέρι,κάρυ,πράσινο κρεμμυδάκι, άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη για 30' περίπου, να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την ζύμη.
Σε χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά .
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4' - 5', μέχρι να γυαλίσει.Προσθέτουμε το κρεμμύδι στις βρασμένες και λιωμένες πατάτες, αλάτι, πιπέρι,κάρυ,πράσινο κρεμμυδάκι, άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη για 30' περίπου, να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την ζύμη.
Σε χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά .
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
(η ζύμη μας πρέπει να μην κολλάει στα χέρια...εδω προσέξτε την ποσοτητα του νερού και του αλευριού...μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο)
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Αφού φουσκώσει παίρνουμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Αφού φουσκώσει παίρνουμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
ΜΥΣΤΙΚΑ 🤫
1.πρωτα βάζουμε στο τηγάνι την μεριά που έχει το δίπλωμα το πιτακι και μετά το γυρίζουμε απο την άλλη,έτσι δεν θα μας ανοίξουν )
2.Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα λάδια.
2.Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα λάδια.
3.Το λάδι δεν πρέπει να είναι σε δυνατή φωτιά Αλλά σε μέτρια.
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Κρυδόπιτα
Υλικά 6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...