Ετικέτες
- ΒΑΣΙΚΕΣ ΖΥΜΕΣ (10)
- ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ (1)
- ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΠΙΑΤΑ (6)
- ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ (31)
- ΔΙΕΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (2)
- ΖΥΜΕΣ (44)
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (13)
- ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ (5)
- ΚΕΙΚ (3)
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (5)
- ΚΡΕΠΕΣ (4)
- ΛΙΚΕΡ - ΧΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ. (1)
- ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ (148)
- ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ (8)
- ΜΕΖΕΣ (9)
- ΜΗΛΟΠΙΤΕΣ (1)
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ (12)
- ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ (24)
- ΝΤΟΝΑΤΣ -ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ. (2)
- ΠΑΓΩΤΑ (1)
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ. (8)
- ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. (12)
- ΣΑΛΑΤΕΣ (16)
- ΣΑΛΤΣΕΣ-ΣΟΣ-ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ (2)
- ΣΠΙΤΙΚΑ ΒΑΖΑ (ΣΑΛΤΣΕΣ-ΤΟΥΡΣΙΑ Κ.Α.) (1)
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ!!! (1)
- ΤΑΡΤΕΣ (1)
- ΤΟΥΡΤΕΣ (9)
- ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (6)
- ΦΑΓΗΤΑ (27)
- ΧΑΛΒΑΣ (6)
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ (1)
- ΨΩΜΙΑ (10)
Κυριακή 15 Μαρτίου 2020
Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019
Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019
ΛΕΥΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ-ΠΙΡΟΣΚΙΔΟΥ
Υλικά
- 250 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη,σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. κρανμπερι
- 200 γρ. μπισκότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
2) Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.1) Βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
3) Με το μίξερ να δουλεύει, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα κουβερτούρας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4) Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια πάνω απ’ το μπολ και προσθέτουμε κρανμπερι
5) Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ενωθούν τα υλικά.6) Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και γεμίζουμε με το μείγμα του κορμού. Κλείνουμε σφιχτά και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει.
7) Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
8)Κόβουμε σε φέτες και το διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
Κυριακή 13 Μαΐου 2018
ΤΟΥΡΤΑ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou
Maria Kyrimlidou
Πάντα ψάχνω γρήγορες λύσεις για όλα τα πράγματα .
Αυτήν την τούρτα την έφτιαξα το πρωί και το μεσημέρι Ίδη την κόψαμε.
Έκανα δώρο στον εαυτό μου για την γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ.
Αξίζω μετά απο τα 4 πλασματακια που έφερα στον κόσμο λίγο να γλυκαθω και με την τούρτα.
Προσπαθώ πάντα να προσφέρω στα παιδιά μου φτιαχτά πράγματα απο τα χεράκια μου.
Έτσι θέλω να με θυμούνται.
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018
Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018
ΠΟΝΤΙΑΚΑ -ΓΛΥΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
Θα σας δώσω μια συνταγη για ποντιακά πιροσκι γλυκά.. ..η γέμιση μπορεί να γίνονται με μαρμελάδα..καλη επιτυχία!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ --ΕΔΩ
Μερεντα της αρεσκείας σας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Κουβερτούρα
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν -Μαρι.
Αφού γεμίσουμε και κλείσουμε τα πιροσκι τα τηγανίζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσουν και βουτάμε την επιφάνεια στην σοκολάτα.
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017
Τρίτη 29 Αυγούστου 2017
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Βασιλόπιτα ντουμπάι
Μοιραστείτε το με τους Φ Για το κέικ: 4 μεγάλα αυγά (ή 225γρ) 200γρ ζάχαρη 1 τσιμπια αλάτι 100γρ πραλίνα φυστικιού (χωρίς ζάχαρη) 200γρ βούτ...
