Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο


Maria Kyrimlidou
  • Υλικά για το φύλλο
  • 700 γρ αλεύρι
  • 400 γρ νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Υλικά για την γέμιση
  • 1 κιλό διάφορα χόρτα (λάπαθα, ζοχούς κτλ)
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 300 γρ.τυρι φετα
  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Δημιουργία
Πρώτα φτιάχνουμε την γέμιση:
Πλένουμε τα χόρτα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και πιέζουμε να φύγουν τα νερά.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα χόρτα κομμένα σε μικρότερα κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά ανακατεύοντας να ενωθούν με τα κρεμμύδια.
Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
Συνεχίζουμε τώρα να φτιάξουμε την ζύμη για το φύλλο.
Σε μια λεκάνη ζυμώματος βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το ξύδι το αλάτι και λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη λεία ζύμη.Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 ομοιόμορφα ζυμαράκια, παίρνουμε ένα πλάστη κοντό με χερούλια (φωτό) ή βέργα πλάστη και ανοίγουμε φύλλα στο μέγεθος του ταψιού (περίπου 40 εκ).
Ανοίγοντας το φύλλο το αλευρώνετε συχνά και πάνω και κάτω, ώστε να μην σας κολλήσει και συγχρόνως να ανοίγει με περισσότερη ευκολία.Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τρία φύλλα, τα οποία ένα ένα τα λαδώνουμε όταν τα τοποθετούμε στο ταψί.Χωρίζουμε την γέμιση σε τρία ομοιόμορφα μέρη και στρώνουμε το 1/3 της γέμισης. Στη συνέχεια στρώνουμε άλλα δύο φύλλα επίσης λαδωμένα και στρώνουμε το άλλο τρίτο της γέμισης.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, δύο φύλλα και το τελευταίο τρίτο της γέμισης.Καλύπτουμε με τα τρία τελευταία φύλλα, επίσης λαδωμένα και χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.Όταν κρυώσει λίγο κόβουμε τα ήδη χαραγμένα κομμάτια και απολαμβάνουμε την ωραιότερη και νοστιμότερη πίτα φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από τα χεράκια μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...