Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

ΤΥΡΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ










ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ μυζήθρα
  • 1 αυγό 
  • 1 κ.σ.χοντρο σιμιγδάλι 
  • 1 κ.σ. αλεύρι 
  • 1/2 κ.γ.αλατι 
  • 1 /2 ποτήρι του ελληνικού καφέ σουσάμι 
  • εξτρα σουσάμι για πασπάλισμα 
  • Λιγο λαδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1.  Σε μια λεκανιτσα ζυμώνουμε τα πρώτα 6 υλικά ολα μαζι.
  2. Δίνουμε σχήμα μπιφτεκιού.
  3. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και απο τις δυο μεριές.
  4. Σε ελάχιστο λάδι τα τηγανίζουμε  να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Στο τέλος σβήνετε την φωτιά και κλείνετε το καπάκι αφήνοντας τα μέσα για 3 λεπτά να αχνιστούν και απο μέσα .
  6. Μπορείτε να τα σερβίρετε με μέλι ή σκέτα.