ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ Η
Maria Pappa ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΤΗΣ
Δάφνη Λεμονάκη
Maria Pappa ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ
Δάφνη Λεμονάκη
Πρασοτυροπιτα με 32 φυλα!!!!Με την συνταγη της Chrysa Kelly.
ΠΗΓΗ-ΕΔΩ όποια δεν έκανε ακόμα πιτα μ'αυτο τον τροπο αληθινά χάνει.
Υλικα: για τα φύλλα
- 2 αυγα
- 1/2 φλυτζανι τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 φλ γάλα
- 3-4 κσ γιαούρτι
- 1 κγ μπεικιν
- 1 κγ αλατι
- αλεύρι γοχ οσο πάρει και
- 1 σακουλάκι νισεστέ για το άνοιγμα. Για τη γέμιση
- 2 κιλά πράσα
- 2 αυγα
- 1/2 κιλο φετα
- 1κουπα ελαιόλαδο
- μισή κούπα τραχανά γλυκό
- αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε το ζυμάρι μας το χωρίζουμε σε 32 μπαλίτσες και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τα πράσα μας που έχουμε ζεματίσει και στραγγίσει, βάζοντας το αλάτι το τυρί τα αυγα το λαδι και τον τραχανά.
Ανοίγουμε 16 φιλαράκια( όπως στη φώτο ) και μετά ρίχνοντας αρκετό νισεστέ ανάμεσα τους τα ανοίγουμε σε φύλλο ολα μαι.
Στην συνεχεια ενα ενα τα ριχνουμε στο ταψι και τα ραντίζουμε με βούτυρο.
Ρίχνουμε ανάμεσα τα πράσα κι απο πανω επαναλαμβανουμε την ιδια διαδικασία με τα αλλα 16 φιλαράκια.
Βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε στους 220 αντιστάσεις για μια ώρα.
Μπορείτε βεβαια να τη κάνετε και με κιμά, τυρι ή οτι άλλο θελετε.
Δοκιμαστετην ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!.Καλη επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου