Απο την Τριανταφυλλιά Παπά
ΒΑΣΗ
- 500 γρ καταιφι
- 125 γρ βούτυρο λιωμενο
- ΣΙΡΌΠΙ
- 700 γρ ζάχαρη 500 γρ νερό
- 1,5 λίτρο γάλα
- 1 κουτί άνθος αραβοσιτου βανίλιας (160 γρ)
- 2 κσ κορν φλαουρ
- 2 Βανιλιες
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κσ βούτυρο λιωμενο
- 1 κονσέρβα μορφατ κρύα από το ψυγείο
- 1/2 ζαχαρουχο γάλα
- Αμυγδαλο φιλέ για την διακόσμηση.
Αρχικά ετοιμάζω το σιρόπι. Μόλις λιώσει η ζάχαρη κατεβάζω από την φωτιά και αφήνω να κρυώσει.
Χωριζω το καταιφι στη μέση και το ξανω με τα δάχτυλα να χωρίσει καλά και το τοποθετω σε ταψακι 28 εκ. Περιχυνω με τη μισή ποσότητα βουτυρου και ψηνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 β για 30-35 λεπτά να ροδισει. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο καταιφι.
Μόλις βγει από τον φούρνο σιροπιαζω με το κρύο σιρόπι φροντιζοντας να το μοιρασω στα δύο ταψακια.
Ετοιμάζω την κρέμα. Βάζω το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθει. Στο υπόλοιπο γάλα διαλυω όλα τα υλικά της κρεμας. Τα προσθέτω στο ζεστό γάλα και ανακατευω να πήξει η κρεμα σε χαμηλή φωτιά. Τέλος προσθέτω το βούτυρο. Σκεπαζω με μεμβράνη για να μη πιάσει κρουστά και αφήνω να κρυώσει.
Χτυπαω τη μορφατ να αφρατεψει λίγο και προσθέτω το ζαχαρουχο και συνεχίζω το χτύπημα να γίνει σαντιγί.
Μόλις κρυώσει η κρεμα προσθέτω λίγη από τη σαντιγί και ανακατευω να ενσωματωθεί.
Στηνω το γλυκό στην τουρτιερα μέσα σε ένα τσερκι 26 εκ . Βάζω τη βάση από το καταιφι και τη μισή κρεμα. Τοποθετω με προσοχή την άλλη βάση του καταιφιου και την υπόλοιπη κρεμα. Καλυπτω με σαντιγί και πασπαλιζω με αμυγδαλο ή με φυστικι Αιγινης.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου