Γλυκό σούσι
Υλικά για 4-6 άτομα
- 250 gr ρύζι καρολίνα
- 125 γραμμάρια νερό
- 250 γραμμάρια ινδοκάρυδο
- 300 γραμμάρια γλυκόζη
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 100gr μαρμελάδα φράουλα
- 150gr φυστίκι Αιγίνης καθαρισμένο
Εκτέλεση
- Μισό βράζουμε το ρύζι το, στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κάνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το ρύζι ,το ινδοκάρυδο και το αφήνουμε για 2 λεπτά.
- Απλώνουμε το μίγμα του ρυζιού σε αντικολλητικό χαρτί σε πάχους ενός εκατοστού.
- Τοποθετούμε στη μέση τη μαρμελάδα, ρολάρουμε και κόβουμε σε λωρίδες 5 εκατοστών.
- Τα φύλλαρουμε σε τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου