Μαρία Κυριμλίδου
ΥΛΙΚΆ
1 λίτρο γάλα270 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια αλεύρι.
65 γραμμάρια νισεστέ
Βανίλια.
Για την καραμέλα.
Βιταμ για άλειμμα του ταψιού
Ζάχαρη αχνη
Εκτέλεση.
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και δένουμε και κρέμα. Βανίλια προσθέτουμε στο τέλος.
Μόλις δέσει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Περνάμε όλη την επιφάνεια του ταψιού με μία ψιλή στρώση βιτάμ. Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την ζάχαρη άχνη. Και λίγη από την κρέμα που φτιάξαμε πριν να καλυφθεί η επιφάνεια (ψιλή στρώση) σε μία φωτιά και με την καραμέλα μέχρι να έχει σκούρο χρώμα. Λίγο να κρυώσει να κάνει μία κρούστα επιφάνεια και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις η κρέμα κρυώσει αναποδογυρίζουμε το ταψακι σε μια πιατέλα και απολαμβάνουμε το γλυκό μας.
Το ταψί της κουζίνας το κανονικό παίρνει 3 λίτρα γάλα.