Η Maria Kyrimlidou
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 αυγά
- 1/2 κουτ.γλ.αλατι
- 2 κουτ.σουπας βιταμ η λαδι
- 1 ποτήρι αλευρι περίπου
- ΓΕΜΙΣΗ
- 300 γρ,κιμα
- 1 μεγαλο κρεμμυδι
- 1 ντοματα τριμμένη
- αλατι
- πιπερι
- 3 κουτ.σουπας πουμαρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λαδάκι.Ρίχνουμε τον κιμά ,αλάτι, πιπέρι και μετά απο λίγο την σάλτσα ντομάτας και το πουμαρο (αν η γέμιση είναι πολύ νερουλή μπορείτε να βάλετε φρυγανιά) Αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε τις κρέπες με το κιμα.Βγαινουν 5 μεγαλες κρεπες με αυτην την ποσότητα
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 αυγά
- 1/2 κουτ.γλ.αλατι
- 2 κουτ.σουπας βιταμ η λαδι
- 1 ποτήρι αλευρι περίπου
- ΓΕΜΙΣΗ
- 300 γρ,κιμα
- 1 μεγαλο κρεμμυδι
- 1 ντοματα τριμμένη
- αλατι
- πιπερι
- 3 κουτ.σουπας πουμαρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λαδάκι.Ρίχνουμε τον κιμά ,αλάτι, πιπέρι και μετά απο λίγο την σάλτσα ντομάτας και το πουμαρο (αν η γέμιση είναι πολύ νερουλή μπορείτε να βάλετε φρυγανιά) Αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε τις κρέπες με το κιμα.Βγαινουν 5 μεγαλες κρεπες με αυτην την ποσότητα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου