ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- 4 αυγα
- 1 φλ,του καφε λαδι καλαμποκελαιο
- 1 ποτηρι ζαχαρη
- 1 ποτήρι ινδοκαρυδο
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 μπεικιν παουντερ
- 1 λεμόνι (ξυσμα)
- 300 γρ.αλευρι
ΓΕΜΙΣΗ
- ξύσμα από ένα λεμόνι μεγάλο ή απο 2 μικρά (μαζί με την σάρκα)
- 1 ποτήρι ινδοκαρυδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
ΣΑΝΤΙΓΙ
- 1 μορφατ
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά και στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά, σιγά τα υπόλοιπα υλικά
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά και στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά, σιγά τα υπόλοιπα υλικά
Στρώνουμε στο ταψί της κουζίνας λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω το μείγμα φροντίζοντας να έχει το ίδιο μέγεθος παντού για να φουσκώσει ομοιόμορφα στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου(δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφιδα αν ψήθηκε)
Αφού ψηθεί αρχίζουμε να τυλίγουμε το παντεσπάνι από την μακριά πλευρά μαζί με το χαρτί.
Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει.
Το ανοίγουμε προσεκτικά και απλώνουμε στην επιφάνεια την γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ της γέμισης-τρίβουμε το λεμόνι σε χοντρό τρίφτη μαζί με την σάρκα .
Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκαρυδο ,την ζάχαρη και το ξυσμένο λεμόνι και ανακατεύουμε.
Απο πάνω με κορνε απλώνουμε την σαντιγί και πασπαλίζουμε με ινδοκαρυδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ της γέμισης-τρίβουμε το λεμόνι σε χοντρό τρίφτη μαζί με την σάρκα .
Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκαρυδο ,την ζάχαρη και το ξυσμένο λεμόνι και ανακατεύουμε.
Απο πάνω με κορνε απλώνουμε την σαντιγί και πασπαλίζουμε με ινδοκαρυδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου