Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης
Κεφτεδάκια με πράσα σήμερα. Ένα φθινοπωρινό και πολύ νόστιμο φαγητό
Μισό κιλό κιμά,
1 ξερό κρεμμύδι,
1 αβγό,
2 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα,
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι,
1 κουτ. ρίγανη, λίγο κύμινο, λίγο μπαχάρι, λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλάθουμε κεφτεδάκια σαν μπαλάκια του πιγκ-πογκ, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες, βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά πελτέ πιπεριάς φλωρίνης και λίγο ψιλοκομμένο σέλινο. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε μέσα και τα κεφτεδάκια. Αφού σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε μισή φλιτζάνα γάλα εβαπορέ
Κεφτεδάκια με πράσα σήμερα. Ένα φθινοπωρινό και πολύ νόστιμο φαγητό
Μισό κιλό κιμά,
1 ξερό κρεμμύδι,
1 αβγό,
2 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα,
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι,
1 κουτ. ρίγανη, λίγο κύμινο, λίγο μπαχάρι, λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλάθουμε κεφτεδάκια σαν μπαλάκια του πιγκ-πογκ, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες, βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά πελτέ πιπεριάς φλωρίνης και λίγο ψιλοκομμένο σέλινο. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε μέσα και τα κεφτεδάκια. Αφού σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε μισή φλιτζάνα γάλα εβαπορέ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου