Eirini Artsi
ΥΛΙΚΑ:.
- 100 γρ. μαλακό βούτυρο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό,
- ξύσμα και το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- 300 γρ. αλεύρι για ολες τις χρησεις
- μισό σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη κρυσταλικη
- ζάχαρη αχνη
- Χτυπαμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό. Ανακατέυουμε μερικά δευτερόλεπτα, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Η ζύμη 'θα είναι πολύ μαλακια τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Πάρτε τη ζύμη σας, διαμορφώστετη σε μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Κυλάμε τις μπαλίτσες πρώτα σε ζάχαρη κρυσταλικη και στη συνέχεια σε ζάχαρη άχνη, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδοκολα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά όχι περισσότερο θα πρέπει να αποτελούν μικρές ρωγμές που βλέπετε στην εικόνα.
- Μην αφαιρείτε αμέσως τα μπισκοτα από το ταψί, περιμένετε λίγο, επειδή είναι πολύ μαλακα
- Μετά από μερικές ώρες ή την επόμενη ημέρα είναι ακόμα πιο μαλακα και αρωματικα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου