- Μαρία Λαζάκη Παπαγεωργίου Συνταγή:
Υλικά: 1κουνέλι κομματιασμενο.
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφαδου.
1 κόκκινη πιπεριά και 1πρασινη.
2 ξερά κρεμμύδια.
Τριμμένη ντομάτα 1 ποτήρι και1κουταλια σούπας ντοματοπελτε.
2ποτηρια λευκό κρασί.
Κόκκους μπαχαρι,πιπέρι 2-3 δαφνοφυλλα,1/2 ματσάκι μαϊντανό αλάτι και λάδι.
Εκτέλεση:Βάζουμε απο το βράδυ τα κομμάτια του κουνελιου σε μαριναδα,που κανουμε με το κρασί τα ξερά κρεμμύδια τις πιπεριές το μπαχαρι το πιπέρι τα δαφνοφυλλα και το λάδι.Το αφήνουμε όλη την νύχτα στο ψυγειο.Μετά σοτάρουμε το κομμάτια του κουνελιου να ροδίσουν και σβήνουμε με τη μαριναδα.Προσθέτουμε την ντομάτα τον πελτε το αλάτι το μαϊντανό και βράζουμε να μαλακώσει.Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και σιγοβραζουμε να μελωσει....Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λιγο νεράκι.Γίνεται μπουκιά και συγχωριο.....δεν σας λεω τίποτα....Πεντανοστιμο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου