Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σοκολατένιο κέικ με επικάλυψη σαντιγί και φιστίκι Αιγίνης



Viki Stog

Υλικά για το κέικ .



  • 250γρ. βούτυρο
  • 200γρ. κουβερτούρα σοκολάτα 
  •  500γρ. ζάχαρη 
  • 350γρ. νερό 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού nes καφέ 
  •  400γρ. αλεύρι 
  • 20γρ.μπαικιν πάουντερ 
  • 0,30γρ. κακάο
  • 1 βανιλίνη 
  • 100 γρ. μύρτιλα
  •  3 αυγά ελαφριά χτυπημένα.
Επικάλυψη κέικ.
  • 200γρ. κρεμά γάλακτος 
  • 200γρ. κουβερτούρα σοκολάτα 

Επικάλυψη σαντιγί
  • 200γρ. κρεμά γάλακτος 
  •  100γρ. αχνή ζάχαρη ,
  • 0,80γρ. φιστίκι αιγίνης.
Παρασκευή κέικ.
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά , βάζουμε μέσα το βούτυρο , τη σοκολάτα , τη ζάχαρη , το νερό ,το nes καφέ και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο , το μπεικιν παουντερ , τη βανιλίνη και τα μύρτιλα.
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μεταξύ τους με μια μαρίζ πολύ καλά.
Προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι το υγρό μείγμα και το ανακατεύουμε απαλά πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί .
Τέλος μέσα στο μείγμα προσθέτουμε τα 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τα ανακατεύουμε.
Στη συνεχεία παίρνουμε ένα στρογγυλό διασπώμενο ταψί 26c.m. και τοποθετούμε μέσα το μείγμα , αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει στο πάτο ένα αντικολλητικό χαρτί και έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει τα τοιχώματα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στις αντιστάσεις για 1 ώρα και περίπου 30 λεπτά στους 150 βαθμούς κελσίου.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα απο τη δύναμη που έχει ο κάθε φούρνος.
Επικάλυψη κέικ ( γκανάζ και Σαντιγύ)
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κρεμά γάλακτος με τη σοκολάτα (κομμένη σε κομμάτια ) και παρασκευάζουμε τη γκανάζ σοκολάτας .Μόλις η γκαναζ είναι έτοιμη τη κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει . Στη συνεχεία τη ρίχνουμε πάνω από το κέικ .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...