Kyriakh Papadakh Lililalo
Υλικά:
- - 500γρ φαρίνα
- - 250 γρ ελαιόλαδο
- - 440 γρ ζάχαρη
- - 4-5 αυγά
- - 260 ml γάλα
- - 1 Πορτοκαλι το ξύσμα
- - 150 γρ ινδική καρύδα τριμμένη
- - 2 βανιλιες-50γρ μυρτιλα-50γρ καρυδοψυχα
Για το κέικ:
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 10 λεπτά. προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με την φαρίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα.
Αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε την καρύδα τις βανιλιες το ξύσμα τα μυρτιλα και την καρυδοψυχα , ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί για κέικ με τρύπα στη μέση , που έχουμε βουτυρωσει καλά.
Ψήνουμε στους 190 για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο και έπειτα χαμηλώνουμε την φωτιά (150 περίπου) και συνεχίζουμε το ψήσιμο , ελέγχοντας να ψηθεί και μέσα (με ένα μαχαίρι).Εγω απο πανω εβαλα μερεντα και καρυδα αυτο ειναι στην κριση σας....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου