Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμμάρια φάβα
- 5 ποτήρια νερό
- κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
- αλάτι. πιπέρι
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- μαϊντανό
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας λαδάκι (για σοτάρισμα)
- 500γρ. μανιτάρια φρέσκα της αρεσκείας σας.Αλάτι,πιπέρι,1 σκελίδα σκόρδο,δεντρολίβανο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φαβα.Τη μουλιάζουμε σε νερό. Εγώ τη μούλιασα όλο το βράδυ, αλλά δεν χρειάζεται τόσο. Μερικές ώρες αρκούν.
Βάζουμε τη φάβα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό(μέχρι να την καλύπτει).Όταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει.Βγάζουμε με ενα κουτάλι τον αφρο, μετά ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι της σούπας ,κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό. Θα καταλάβουμε οτι θα είναι έτοιμη όταν θα έχει γίνει σαν αλοιφή.Με το Μπλέντερ χειρός/ράβδος πολτοποιούμε την φάβα για να γίνει σαν πουρές.
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ~ Στο τηγανι ρίχνουμε 3 κουταλιες της σουπας λαδι και τα κομμένα μανιτάρια .Τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν μαζι με το δεντρολίβανο και στη συνέχεια προσθετουμε τα κρεμμυδάκια,μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι,σκόρδο .Αφήνουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε την φωτιά . Βάζουμε την πολτοποιημενη φάβα σε ενα πιάτο και απο πάνω ρίχνουμε την γαρνιτούρα με τα μανιτάρια .
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά Mερίδες: 5
- 500 γραμμάρια φάβα
- 5 ποτήρια νερό
- κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
- αλάτι. πιπέρι
- μαϊντανό
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας λαδάκι (για σοτάρισμα)
- 500γρ. μανιτάρια φρέσκα της αρεσκείας σας.Αλάτι,πιπέρι,1 σκελίδα σκόρδο,δεντρολίβανο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φαβα.Τη μουλιάζουμε σε νερό. Εγώ τη μούλιασα όλο το βράδυ, αλλά δεν χρειάζεται τόσο. Μερικές ώρες αρκούν.
Βάζουμε τη φάβα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό(μέχρι να την καλύπτει).Όταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει.Βγάζουμε με ενα κουτάλι τον αφρο, μετά ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι της σούπας ,κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό. Θα καταλάβουμε οτι θα είναι έτοιμη όταν θα έχει γίνει σαν αλοιφή.Με το Μπλέντερ χειρός/ράβδος πολτοποιούμε την φάβα για να γίνει σαν πουρές.
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά Mερίδες: 5
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου