ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΤΗΝ Anastasia Theocharopoulou
Tο παραδοσιακο φαγητο του τρυγου στην κοζανη!!!!!!το κάνουμε οταν τρυγιζουμε τα αμπελια και κερναμε μεζεδες. αγαπημενο φαι και πολυ νοστιμο ξεφευγω και απ τα κλασσικα με τους κεφτεδες καθε φορα
Υλικά:
Για τα κρεμμύδια
- 2 κιλά νεροκρόμμυδα
- αλατι, πιπέρι
- σάλτσα ντομάτας
- ελαιόλαδο
- 500 κιμάς ανάμεικτος
- 1 αυγό
- μαιδανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ξύδι
- ψωμί μπαγιάτικο (το μουλιάζουμε σε νερό)
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες (όπως στη σαλάτα) και τα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τον πελτέ, το αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό για να μην καούν. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, να φύγουν τα πολλά υγρά
2. Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες ζυμώνοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.
3. Αδειάζουμε σε ενα ταψί τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε να το καλύψουν. Πλάθουμε τους κεφτέδες (προαιρετικα μπορούμε να τους αλευρώσουμε ελαφρά) και τους αραδιάζουμε πάνω απο τα κρεμμύδια
4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1.30 ώρα περίπου. Στη μια ώρα, γυρνάμε τους κεφτέδες για να ψηθούν και απο την άλλη πλευρά.
*Αν χρησιμοποιήσετε τα απλά κρεμμύδια, πρώτα θα τα ζεματίσετε με ελάχιστο νερό για να φύγει η κάψα και μετά θα τα τσιγαρίσετε με το λάδι
**κοβω ροδελες λεπτες απο πατατες και τις αραδειαζω στο ταψι και απο πανω στρωνω τα κρεμμυδια! κιντερ εκπληξη στο πιατο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου