Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΥΡΤΕΣ ΤΗΣ Κυριακή Στόιτση-Τόσιος Τάκης




Συνταγή παντεσπάνι 
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 Κ Σ κακάο
2 βανιλιες
5 αυγά
3 Κ Σ νερό
1 1/2 Κ Γ μπεικην
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κοσκινιζουμε αλεύρι μπεικην
Χτυπάω την μισή ζάχαρη με τους κρόκους Ρίχνω το κακάο βανίλια ανακατεύω
Χτυπαω την άλλη μισή ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα ενώνουμε τα δύο μίγματα ανακατεύοντας απαλά απαλά με σπάτουλα μετά πρόσθετο το λιωμένο βούτυρο και το νερό
Το απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά
Κάνω λίγο σιρόπι και το σιροπιαζω το σοκολατενιο παντεσπάνι
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
3 Κ Σ αλεύρι
2 Κ Σ Κον φλαουρ
2 Κ Σ Βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
4 κρόκους αυγών
2 βανιλιες
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ζεσταίνω 2 φλιτζάνια γάλα με την ζάχαρη
Όχι πολύ ζεστό χλιαρό Στο άλλο μισό γάλα χτυπάω τους κρόκους ανακατεύουμε σε ένα μπολ Κον φλαουρ αλεύρι βανίλια και Ρίχνουμε μέσα τους Κρόκους ανακατεύουμε να γίνει σαν χυλός και το Ρίχνουμε μέσα στο γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα Τέλος Ρίχνω το βούτυρο και έτοιμη η κρέμα
Χρησιμοποιώ και σαντιγί για γέμιση και της ζαχαροπαστες έτοιμες για το στόλισμα