Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
για την ζυμη
- Γαλα 500 ml
- Ζαχαρη 8 κουταλιες σουπας φουσκωτες
- Μαγια ξερη 2 φακελακια
- Αλατι 1 κουταλακι κοφτο
- Ελαιολαδο 1/2 φλυτζανι
- Αλευρι 700 γρμ. περιπου για ολες τις χρησεις η για τσουρεκια κοσκινισμενο
- Μαρμελαδα
- Βανιλια 2 τμχ.
- Αυγο 1 τμχ. για το αλειμμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη συνεχεια προσθετουμε το λαδι,και τοσο αλευρι οσο να εχουμε μια ζυμη μαλακη που θα κολαει λιγο στα χερια.
Σκεπαζουμε παλι και αφηνουμε σε ζεστο χωρο να διπλασιαστει.
Σε αυτο το σημειο θα ζυμωσουμε λιγο την ζυμη μας(αν κολλαει λιγο θα ριξουμε λιγες σταγονες λαδι στα χερια μας ,οχι αλευρι) , και θα την αφησουμε να φουσκωσει παλι . Επαναλαμβανουμε αλλη μια φορα το ιδιο.
Τωρα η ζυμη ειναι ετοιμη να την πλασουμε σε οτι σχημα θελουμε.
Παιρνουμε μικρα κομματια ζυμης ανοιγουμε σε μικρο κυκλο, οχι πολυ λεπτο γιατι θα κολλαει και δεν θα μπορουμε να το μεταφερουμε στο ταψι, χαραζουμε εξι φορες,ενωνουμε τις ακριες ανα δυο σε γωνιες,και αφηνουμε να φουσκωσουν λιγο σκεπασμενα.
Με την ακρη του μπλαστη πατω στο κεντρο για να δημιουργηθει μια τρυπα οπου θα τοποθετησω την μαρμελαδα.
Τοποθετω με προσοχη σε ενα ταψι στο οποιο εχω στρωσει λαδοκολα.
Αλειφω με αυγο ελαφρα αν θελω.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 β. για 15 λεπτα περιπου, να παρουν ωραιο χρωμα .
Ο χρονος ψησιματος εξαρταται απο το μεγεθος που θα εχουνε.
Αφήνω να κρυώσουν και αχνίζω προαιρετικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου