Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Τηγανίτες με ξυνογαλο! !!

Sofia Bratsioti


Για περίπου 20 κομμάτια διαμέτρου 8 εκατοστών.
2 αυγά
2 κούπες ξινόγαλο
4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια μπεικιν
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
Ανακατεύουμε αυγά με το ξινόγαλο κ το βούτυρο. Σε άλλο μπολ κοσκινιζω τις σκόνες κ τις προσθέτω σταδιακά στα υγρά. Φτιάχνω το χυλό, αφήνω δέκα λεπτά να ξεκουραστεί κ ρίχνω κουταλιές σε τηγάνι μέτριας θερμοκρασίας που έχω α λείψει ελάχιστο βούτυρο. Μόλις κάνει φουσκαλες γυρίζω από την άλλη



.