Μαρια Κυριμλιδου
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 αυγό
- 250 ml γάλα χλιαρό
- 6 κουταλιές λάδι η Βιτάμ
- 500 γρ.αλεύρι (η ζύμη να είναι σφιχτή
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
- Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- Μήλα κομμένα και ανακατεμένα με κανέλα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα μαζί με την μαγιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,
ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή ζύμη.
2)Ξεχωρίζουμε ενα μικρο κομμάτι από τη ζύμη για να πλάσουμε τα μάτια και τα ποδαράκια του κροκόδειλου.Την υπόλοιπη,την ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο και τις άκρες τις κόβουμε σε σχήμα ψαροκόκαλο .
Στη μέση της ζύμης τοποθετούμε τη γέμιση και ξεκινάμε το πλέξιμο.
Τοποθετούμε κατόπιν τα ποδαράκια και τα ματάκια.
Περναμε με πινέλο την επιφάνεια
του κροκόδειλου με χτυπημένο αυγό και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς ,στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ,έως να ροδίσει.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ 14+
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 αυγό
- 250 ml γάλα χλιαρό
- 6 κουταλιές λάδι η Βιτάμ
- 500 γρ.αλεύρι (η ζύμη να είναι σφιχτή
- Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- Μήλα κομμένα και ανακατεμένα με κανέλα (προαιρετικά)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου