Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΓΛΥΚΟΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ



Μαρια Κυριμλιδου

ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 6 κουταλιές λάδι η Βιτάμ
  • 500 γρ.αλεύρι (η ζύμη να είναι σφιχτή
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Μήλα κομμένα και ανακατεμένα με κανέλα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα μαζί με την μαγιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,
ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή ζύμη.
2)Ξεχωρίζουμε ενα μικρο κομμάτι από τη ζύμη για να πλάσουμε τα μάτια και τα ποδαράκια του κροκόδειλου.Την υπόλοιπη,την ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο και τις άκρες τις κόβουμε σε σχήμα ψαροκόκαλο .
Στη μέση της ζύμης τοποθετούμε τη γέμιση και ξεκινάμε το πλέξιμο.
Τοποθετούμε κατόπιν τα ποδαράκια και τα ματάκια.
Περναμε με πινέλο την επιφάνεια
του κροκόδειλου με χτυπημένο αυγό και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς ,στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ,έως να ροδίσει.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 60 ΛΕΠΤΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ 14+











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

500 γρ  κέικ τριμμένο στο μούλτι 200-300 γρ  καρύδια χοντροκοπανισμένα 200 γρ  μαργαρίνη λιωμένη 1 κούπα  (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλι...