Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ


Voula Karasavvidou

ΣΤΟ...''ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ'' ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ ΤΣΙΩΠΟΥ!!!
Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΚΑΡΝΙ ΣΑΝΤΙΓΥ , ΕΒΑΛΑ ΦΥΤΙΚΗ!!!
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
  • 3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέι ή σοκολάτα
  • 1 φάκελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη με γεύση μιλφέι (170 γρ.)
  • 750 γρ. κρύο γάλα
  • 1 φακελάκι σκόνη γκαρνί σαντιγι+ το αναγραφόμενο γάλα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 125 γρ.σοκολατα μαύρη
  • 125 γρ.σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ. γάλα εβαπορέ ή φρέσκο πλήρες
  • 1 κ.σ μαργαρίνη
  • 1 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κόβω τα κρουασανάκια στη μέση και τα μοιραζω σε μπολάκια (περίπου 12 μπολάκια).
-Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέι με τα 750 γρ.κρύο γάλα.(οι οδηγίες γράφουν 600 γρ. γάλα,αλλά με τα 750 γίνεται πιο αφράτη η κρέμα!)
-Χτυπάω χωριστά τη σαντιγι.
-Ενώνω τη σαντιγι με την κρέμα χτυπώντας καλά.
-Μοιράζω την κρέμα πάνω από τα κρουασανάκια.(Άν θέλετε ανακατέψτε τα κρουασανάκια με την κρέμα και έπειτα μοιράστε τα στα μπολάκια.)
-Σ'ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω όλα τα υλικά για τη γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο το προσθέτω στο τέλος!
-Αφήνω να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω πάνω από τα μπολάκια.Γαρνίρω όπως θέλω!
-Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγι θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί!Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ή τρούφα ή ξηρούς καρπούς!!!
Είναι καταπληκτικό και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που το φτιάχνω!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν δε θέλετε να βάλετε το γλυκό σε μπολάκια,μοιράστε το σε 2 ταψάκια μιας χρήσης μικρά.Εγώ τα φτιάχνω,τρώμε το 1 ταψάκι και το άλλο το βάζω κατάψυξη και το ξεπαγώνω απο βραδύς όταν το χρειαστώ!!!