Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΡΙΟΚΕΣ


Μαρία Πέγιου


Για τις καριοκες (38 τεμάχια)

  • 220γρ αχνη ζάχαρη 
  • 225γρ βούτυρο 
  • 2 1/2 καρύδια (εγώ έβαλα αμύγδαλα) τριμμενα στο μπλέντερ 
  • 300γρ γάλα
  • 3 πακέτα μπισκότα τριμμενα στο μπλέντερ 
  • 50γρ κακάο 
  • 800γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα και το βούτυρο να λιώσει, κοσκινιζουμε την αχνη με το κακάο για να ενωθουν, ρίχνουμε τα τριμμενα μπισκότα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε,ρίχνουμε και το γάλα και Ζυμωνουμε καλά,κάνουμε 2 ρολά τα τυλιγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 30 στο ψυγείο.
Τέλος τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια λιωνουμε την κουβερτούρα και τα βουταμε μέσα τα τοποθετούμε σε μια λαδοκολλα και τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο, όταν κρυώσουν καλά τα τυλιγουμε με αλουμινοχαρτο.