Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

"Κασετίνα"με κρέμα Σεράνο




Ο Διαμαντης Φυδανακης
"Κασετίνα" με κρέμα Σεράνο...δε το βρίσκεις συχνά πλέον στα ζαχαροπλαστεία. Σκέτη σοκολασηηηηη .
Υλικά


Για το παντεσπάνι

  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • Για το σιρόπι
  • 250 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Για την ιταλική μαρέγκα
  • 20 γρ. νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 ασπράδια (90 γρ.)ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ
Για την κρέμα
  • 180 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 1 δόση ιταλική μαρέγκα (αυτήν που φτιάξαμε)
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
μετράς την περίμετρο της παστας κ το ύψος,κοβεις λωρίδες από αντικολλητικό χαρτί στις διαστάσεις αυτές,αλοιφεις με λιωμένη κουβερτουρα την αφήνεις να κρυώσει λίγο ίσα ίσα να μην τρέχει ή σοκολάτα κ τυλιγεις με το χαρτί την πάστα.βάζεις για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί κ μετά το αφαιρεις.