Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ!!!



ΥΛΙΚΑ 
(για 4 άτομα)


  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. χοιρινός κιμάς
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ρίγανη
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη ή μισό φρατζολάκι ψωμί μουλιασμένο σε νερό
  • 2 αβγά
  • 1 κ. σούπας μαϊντανό
  • μισό φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 6 ντοματες μεγαλες.
Ζυμώνουμε τοn κιμά με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τα αβγά, τη τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι βρεγμένο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο.
Γεμιζουμε τις ντοματες ,αφου τις χαραξουμε (βλ. εικονα)
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο για τον ανάλογο χρόνο ξεκινόντας στους 160ο C για 20 λεπτά και μετά στους 200ο C.